bel ons op

 071 - 403 15 14

stuur een e-mail aan ons

info@remmelzwaalvanderplas.nl

Hovenier Leiden
Wij maken een mooie tuin mogelijk

Wij zijn Remmelzwaal- van der Plas BV, een hoveniersbedrijf dat vanuit Katwijk hoveniersdiensten levert in o.a. Leiden. Met onze groene dienstverlening dragen we zorg voor zowel tuinaanleg en tuinonderhoud van particulieren als voor bedrijven, instellingen en scholen. Welk tuinonderhoud u ook wenst, als hovenier voor Leiden e.o. zorgen we ervoor dat elke tuin tot zijn recht komt.

  • Seizoensgebonden tuinonderhoud
  • Snoeien van bomen en struiken
  • Gazononderhoud
  • Oppotten, bijmesten, bij planten
  • Bestrating, beschutting en verharding
  • Vijveronderhoud
  • Milieuverantwoordelijke mos- en onkruidbestrijding

Seizoensgebonden tuinonderhoud

De tuin is een dynamische locatie vol leven. Elke dag valt er weer iets anders te zien, en wellicht ook te doen. Tuinonderhoud is daarmee per definitie seizoensgebonden, maar met name in het voor- en najaar vraagt de tuin om extra onderhoud. Dit zijn de tijden om, afhankelijk van lente of najaar, te snoeien en terug te snijden, oude planten te vervangen voor nieuwe, bij te mesten, bollen te planten, kortom, om de tuin voor te bereiden op een nieuw seizoen. Wilt u uw tuin lente- of winterklaar laten maken en kunt u daarbij de hulp van een hovenier voor Leiden e.o. gebruiken? Vraag dan eens naar onze (betaalbare) maatwerk oplossingen.

Gazononderhoud

In het voorjaar, zodra de bodemtemperatuur tot boven de 10 graden stijgt, begint het ‘gazon-seizoen’. Tot gazononderhoud behoren, afhankelijk van de conditie van het gazon: verticuteren (mos verwijderen en beluchting van het gazon), bemesten en eventueel bijzaaien voor een mooie dichte grasmat, en de eerste keer maaien. Wij verzorgen gazononderhoud voor particuliere tuinen, maar ook voor bedrijven, verenigingen, instellingen en scholen. Een mooi gazon in Leiden met behulp van een goede hovenier? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Boomverzorging

Snoeien is een specialisatie. Het niet op juiste wijze snoeien van bomen kan leiden tot ongezonde bomen en scheefgroei. Niet elke boomsoort kan in dezelfde periode van het jaar gesnoeid worden. Door het omhoogstuwen van levenssappen kan de boom gaan bloeden. Daarnaast is elke wond aan een boom een locatie waar boomziekten binnen kunnen dringen. Voor het behoud van gezonde bomen zijn wij uw hovenier Leiden.

Overige diensten

Naast ‘groene diensten’, kunt u door ons alles laten verzorgen wat een tuin mooier maakt. Zoals straatwerk, houtwerk, vijvers en het aanleggen van tuinverlichting. Zoekt u een betaalbare, allround hovenier Leiden die de schoonheid en gezondheid van uw tuin ten goede komt? Neem dan voor meer vrijblijvende informatie contact met ons op.

Tuin Aanleg

Uw tuin laten aanleggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leggen precies die tuin aan die u wilt. 

Tuin Onderhoud

Uw tuin laten onderhouden? Wij zijn ervaren hoveniers die voor iedere tuin het juiste onderhoudt verricht.

Tuin Ontwerp

Uw tuin laten ontwerpen? Onze professionele hoveniers ontwerpen elke tuin. Van droomtuin tot budget tuin.

Waarom Kiezen voor ons?

N

VHG Garantie

Moderne tuinontwerpen

Ervaren hoveniers

Uitstekende service

Ruime ervaring

Tuin Projecten

Aangesloten bij VHG

Waar staat het VHG Keurmerk voor?

vhg keurmerk
  Ons bedrijf is aangesloten bij de VHG, een branchevereniging       die de belangen behartigt van hoveniers. Dat komt terug in de kwaliteit van onze diensten. De VHG ondersteunt in bedrijfsvoering en in het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving.

Vraag nu een Offerte aan

Tuinarchitect Tuinontwerp